Valokuvia

Pajupuron kylästä on kerätty, skannattu ja kuvatietoja täydennetty jo noin 8000 valokuvaan yli 30 talon valokuva-albumeista. Kuvia on katseltu ja muisteltu, ja suurimpaan osaan kuvista on tunnistettu ihmisiä, päätelty vuosilukuja ja kuvanottopaikkoja.

Tällä sivustolla näistä valokuvista on nyt julkaistu yli 2400. Kelpo läpileikkaus Pajupuron historiaan 1800-luvulta aina 1960-luvun loppuun asti.

Ja huimia ja hauskoja tarinoita on kuvien taustalta kuultu. Ja paljon myös on valokuvia joista aika on ajanut jo ohi – kenelläkään ei ole mitään tietoa ketä valokuvissa on.

Kuvat on julkaistu omistajien luvalla. Lisää tietoja löydät UKK-osiosta. Mielellään otamme myös tarkennuksia kuvatietoihin. 

Ottakaa ihmiset kuvia. Tehkää niistä tulostettuja versioita. Kirjoittakaa kuviin ainakin ketä kuvassa on. Ja mikä tärkeintä: katsokaa kuvia yhdessä suvun, lastenlasten, naapurien ja ystävien kanssa – vähemmän niistä on iloa vain puhelimen muistiin tallennettuna. Valokuviin liittyy aina jokin tarina, ja ne tarinat toivottavasti pysyvät hengissä ja niitä kerrotaan vielä sukupolvilta toisille.

Ottakaa siis valokuvia ja videoita kameroilla ja kännyköillä. Ehkä seuraavat sukupolvet täydentää  joskus.tätä Pajupuron historiaa vaikka 2020-luvun loppuun saakka.